Algemene informatie

Speciale fiets4daagse in bijzondere tijden   Tekst 2021

DSC_5493Afgelopen jaar moesten wij onze Internationale Fiets4daagse Winterswijk helaas annuleren wegens Corona. Ofschoon de vooruitzichten in de loop van dit jaar beter lijken, is eind juni ons inziens toch nog te vroeg om op een verantwoorde wijze een groots evenement als de Fiets4daagse te organiseren. Door het evenement twee maanden op te schuiven hopen we te voorkomen dat wij de Fiets4daagse voor het tweede jaar moeten cancelen. Laten wij hopen dat dit gaat lukken en dat vele fietsliefhebbers van dinsdag 31 augustus t/m vrijdag 3 september kunnen genieten tijdens goed georganiseerde fietstochten van    25-, 40- of 60 kilometer door het nationaal landschap Winterswijk en aanliggende gemeenten. De 60 km gaan enkele keren via groene grensovergangen door het Duitse grensgebied. In tegenstelling tot voorgaande edities zijn er dit keer geen pauzeplaatsen bij Duitse horecabedrijven, dit omdat hiervoor waarschijnlijk geen vergunningen worden afgegeven. Er zullen deze editie minder controle- c.q. pauzeplaatsen zijn, alleen maar gelegenheden met voldoende buitenruimte. Uiteraard zullen wij zorgen voor de gebruikelijke muzikale opluistering, mits dit mogelijk is. Als organiserende Stichting WFevenementen hopen wij u gezond als deelnemer te mogen begroeten tijdens onze Internationale Fiets4daagse Winterswijk 2021.

Nevenactiviteiten

Zoals bij de controlepunten is er ook bij het eindpunt iedere dag vertier en kunnen de fietsers nog even gezellig “nafietsen”. De stempelposten zijn gesitueerd bij horeca gelegenheden, alwaar een drankje en een hapje genuttigd kunnen worden. Voor de deelnemers met een 4 dagenkaart die minimaal 3 dagen hebben meegefietst en de benodigde stempels hebben verzameld, ligt na afloop een fraaie gratis herinneringsmedaille klaar, daarnaast dingen zij mee in een grote gratis verloting met prachtige prijzen. Bij de start en onderweg zijn er serviceposten en oplaadpunten voor fietsers met elektrische ondersteuning.

Vertrek- eindpunt                                                                                                                Pijlen1

Net als in vorige edities is de start en finish van de 4daagse bij sportcomplex ’t Huitinkveld aan de Bataafseweg 2a, postcode 7101 PA in Winterswijk. Iedere dan kan er gestart worden tussen 09.00 en 12.00 uur Deze locatie staat vanaf de invalswegen door gele borden met zwarte pijlen aangegeven, bij de start is volop parkeergelegenheid.

Aanmelden

U kunt zich voorinschrijven via onze website  www.fiets4daagsewinterswijk.nl  tabblad: Aanmelden De inschrijving is pas definitief wanneer het deelnamebedrag is overgemaakt op banknummer NL86 RABO 0143 2585 83 t.n.v. Stichting WFevenementen. U ontvangt na betaling een bevestiging. Een 4-dagenkaart kost € 12,00 bij voorinschrijving, bij het startpunt € 14,00. Dagkaarten zijn uitsluitend bij het startpunt verkrijgbaar voor € 4,00. Het verschuiven van het tijdstip van onze 4daagse is eenmalig: in 2022 hopen wij het evenement weer eind juni (21 t/m 24 juni) te organiseren

Overnachtingsmogelijkheden

Diverse campings, hotels, B&B ’s en vakantiehuizen bieden tijdens de Fiets4daagse speciale 4-daagse arrangementen aan. Zie hiervoor op onze site www.fiets4daagsewinterswijk.nl/arrangementen en www.fiets4daagsewinterswijk.nl/overnachten. Ook kunt u de website van VVV Winterswijk raadplegen zie; www.100procentwinterswijk.nl

Andere WFevenementen  

In 2021 staan ook de volgende evenementen gepland:

Op zondag 31 oktober 2021 de WF Herfstwandeltocht en op zondag 19 december de WF Coulissetocht Bekijk alle evenementen hier >> 

Nominaties 2020

Wij, als wandel- en fietsorganisatie, willen onderstaande graag onder uw aandacht brengen!

Winterswijk was in 202o genomineerd als Wandelgemeente door het wandelplatvorm tevoetonline.nl samen met 2 andere gemeentes op basis van wandelvriendelijkheid. Om uw keuze te bepalen en hopelijk Winterswijk te steunen heeft u kunnen stemmen via internet voetonline.nl om Winterswijk tot winnaar 2020 te kiezen. Bij de einduitslag bleek de keuze gevallen te zijn op Winterswijk die samen met Berg en Dal en Westerwolde gekozen is tot mooiste wandelgemeente van Nederland.

Tip, hierboven staat de verwijzing naar de Wandeltochten in 2021 waarbij u een uitgepijlde tocht kunt wandelen van 10- en 15 km. (zie onder tabblad WFevenementen).

P.s Winterswijk heeft bij de verkiezing “Fietsgemeenten” de eerste prijs gewonnen in de categorie  ” kleine fietsgemeenten “. Proficiat hiermee.