Algemene informatie

Speciale fiets4daagse in bijzondere tijden   

DSC_5493In 2021 moesten wij vanwege de Coronabeperkingen onze 4-daagse verplaatsen van eind juni naar september. Hoewel het een groot succes was door het grote aantal deelnemers en mede door het mooie weer willen wij toch weer terug naar de maand juni omdat dit inmiddels bij veel deelnemers is “ingeburgerd”. Voor 2022  wordt de 4-daagse gehouden in de periode dinsdag 21 juni t.m vrijdag 24 juni hopelijk weer onder gunstige weersomstandigheden.  Deelnemers kunnen genieten tijdens goed georganiseerde fietstochten van  25-, 40- of 60 kilometer door het nationaal landschap Winterswijk en aanliggende gemeenten. De 60 km route’s gaan soms ook via groene grensovergangen door het Duitse grensgebied. Er zijn onderweg diverse stempelposten waar u van een hapje en een drankje kunt genieten. Uiteraard zullen wij zorgen voor de gebruikelijke muzikale opluistering. Als organiserende Stichting WFevenementen hopen wij u gezond als deelnemer te mogen begroeten tijdens onze Internationale Fiets4daagse Winterswijk 2022.

Nevenactiviteiten

Zoals bij de controlepunten is er ook bij het eindpunt iedere dag vertier en kunnen de fietsers nog even gezellig “nafietsen”. De stempelposten zijn gesitueerd bij horeca gelegenheden, alwaar een drankje en een hapje genuttigd kunnen worden. Voor de deelnemers met een 4 dagenkaart die minimaal 3 dagen hebben meegefietst en de benodigde stempels hebben verzameld, ligt na afloop een fraaie gratis herinneringsmedaille klaar, daarnaast dingen zij mee in een grote gratis verloting met prachtige prijzen. Bij de start en onderweg zijn er serviceposten en oplaadpunten voor fietsers met elektrische ondersteuning.

Vertrek- eindpunt                                                                                                                Pijlen1

Net als in vorige edities is de start en finish van de 4daagse bij sportcomplex ’t Huitinkveld aan de Bataafseweg 2a, postcode 7101 PA in Winterswijk. Iedere dan kan er gestart worden tussen 09.00 en 12.00 uur Deze locatie staat vanaf de invalswegen door gele borden met zwarte pijlen aangegeven, bij de start is volop parkeergelegenheid.

Aanmelden

U kunt zich voorinschrijven via onze website  www.fiets4daagsewinterswijk.nl  tabblad: Aanmelden De inschrijving is pas definitief wanneer het deelnamebedrag is overgemaakt op banknummer NL86 RABO 0143 2585 83 t.n.v. Stichting WFevenementen. U ontvangt na betaling een bevestiging. Een 4-dagenkaart kost € 12,00 bij voorinschrijving, bij het startpunt € 14,00. Dagkaarten zijn uitsluitend bij het startpunt verkrijgbaar voor € 4,00. Het verschuiven van het tijdstip van onze 4daagse is eenmalig: in 2022 hopen wij het evenement weer eind juni (21 t/m 24 juni) te organiseren

Overnachtingsmogelijkheden

Diverse campings, hotels, B&B ’s en vakantiehuizen bieden tijdens de Fiets4daagse speciale 4-daagse arrangementen aan. Zie hiervoor op onze site www.fiets4daagsewinterswijk.nl/arrangementen en www.fiets4daagsewinterswijk.nl/overnachten. Ook kunt u de website van VVV Winterswijk raadplegen zie; www.100procentwinterswijk.nl

Andere WFevenementen  

In 2021 staan ook de volgende evenementen gepland:

Op zondag 31 oktober 2021 de WF Herfstwandeltocht en op zondag 19 december de WF Coulissetocht Bekijk alle evenementen hier >> 

Nominaties 2020

Wij, als wandel- en fietsorganisatie, willen onderstaande graag onder uw aandacht brengen!

Winterswijk was in 202o genomineerd als Wandelgemeente door het wandelplatvorm tevoetonline.nl samen met 2 andere gemeentes op basis van wandelvriendelijkheid. Om uw keuze te bepalen en hopelijk Winterswijk te steunen heeft u kunnen stemmen via internet voetonline.nl om Winterswijk tot winnaar 2020 te kiezen. Bij de einduitslag bleek de keuze gevallen te zijn op Winterswijk die samen met Berg en Dal en Westerwolde gekozen is tot mooiste wandelgemeente van Nederland.

Tip, hierboven staat de verwijzing naar de Wandeltochten in 2021 waarbij u een uitgepijlde tocht kunt wandelen van 10- en 15 km. (zie onder tabblad WFevenementen).

P.s Winterswijk heeft bij de verkiezing “Fietsgemeenten” de eerste prijs gewonnen in de categorie  ” kleine fietsgemeenten “. Proficiat hiermee.