Algemene informatie

Terug naar normaal?? 

DSC_5493In 2020 moest onze Internationale Fiets4daagse Winterswijk helaas worden geannuleerd en in 2021 een aangepaste versie op een later tijdstip. Hopelijk kunnen we in 2022 weer een “normale” editie van ons fietsfestijn op de agenda zetten met voldoende pauzeplaatsen, muziek en andere activiteiten. Van 21- t/m 24 juni hopen wij jullie weer te mogen verwelkomen, tenminste als de toestand rondom het Covid-19 dit toelaat. Dan wordt het weer vier dagen genieten in het fraaie Winterswijkse coulissen landschap en de aangrenzende Nederlandse en Duitse gemeenten. Ook dit jaar is er iedere dag weer keuze uit tochten van 25-, 40- en 60 km over kleine wegen, fietspaden en bospaden. Alle routes zijn duidelijk van pijlen voorzien, daarnaast een uitgebreide routebeschrijving met informatie over het gebied. De routesplitsingen zijn dit keer al in een vroeg stadium, hetgeen meer ruimte betekent en minder drukte bij de eerste stempelposten. Onderweg zijn er muzikale optredens en bezichtigingen.

Nevenactiviteiten

Zoals bij de controlepunten is er ook bij het eindpunt iedere dag vertier en kunnen de fietsers nog even gezellig “nafietsen”. De stempelposten zijn gesitueerd bij horeca gelegenheden, alwaar een drankje en een hapje genuttigd kunnen worden. Voor de deelnemers met een 4 dagenkaart die minimaal 3 dagen hebben meegefietst en de benodigde stempels hebben verzameld, ligt na afloop een fraaie gratis herinneringsmedaille klaar. Bij de start en onderweg zijn er serviceposten en oplaadpunten voor fietsers met elektrische ondersteuning.

Vertrek- eindpunt                                                                                                                Pijlen1

Net als in vorige edities is de start en finish van de 4daagse bij sportcomplex ’t Huitinkveld aan de Bataafseweg 2a, postcode 7101 PA in Winterswijk. Iedere dan kan er gestart worden tussen 09.00 en 12.00 uur Deze locatie staat vanaf de invalswegen door gele borden met zwarte pijlen aangegeven, bij de start is volop parkeergelegenheid.

Aanmelden

U kunt zich voorinschrijven via onze website  www.fiets4daagsewinterswijk.nl  tabblad: Aanmelden De inschrijving is pas definitief wanneer het deelnamebedrag is overgemaakt op banknummer NL86 RABO 0143 2585 83 t.n.v. Stichting WFevenementen. U ontvangt na betaling een bevestiging. Een 4-dagenkaart kost € 12,00 bij voorinschrijving, bij het startpunt € 14,00. Dagkaarten zijn uitsluitend bij het startpunt verkrijgbaar voor € 4,00.

Overnachtingsmogelijkheden

Diverse campings, hotels, B&B ’s en vakantiehuizen bieden tijdens de Fiets4daagse speciale 4-daagse arrangementen aan. Zie hiervoor op onze site www.fiets4daagsewinterswijk.nl/arrangementen en www.fiets4daagsewinterswijk.nl/overnachten. Ook kunt u de website van VVV Winterswijk raadplegen zie; www.100procentwinterswijk.nl

Andere WFevenementen  

In 2021 staan ook de volgende evenementen nog gepland:

Op zondag 31 oktober 2021 de WF Herfstwandeltocht en op zondag 19 december de WF Coulissetocht Bekijk alle evenementen hier >> 

Nominaties 2020

Wij, als wandel- en fietsorganisatie, willen onderstaande graag onder uw aandacht brengen!

Winterswijk was in 202o genomineerd als Wandelgemeente door het wandelplatvorm tevoetonline.nl samen met 2 andere gemeentes op basis van wandelvriendelijkheid. Om uw keuze te bepalen en hopelijk Winterswijk te steunen heeft u kunnen stemmen via internet voetonline.nl om Winterswijk tot winnaar 2020 te kiezen. Bij de einduitslag bleek de keuze gevallen te zijn op Winterswijk die samen met Berg en Dal en Westerwolde gekozen is tot mooiste wandelgemeente van Nederland.

Tip, hierboven staat de verwijzing naar de Wandeltochten in 2021 waarbij u een uitgepijlde tocht kunt wandelen van 10- en 15 km. (zie onder tabblad WFevenementen).

Ps. Winterswijk heeft bij de verkiezing “Fietsgemeenten” de eerste prijs gewonnen in de categorie  ” kleine fietsgemeenten “. Proficiat hiermee.