Algemene informatie

Winterswijk levert je mooie Fietsdagen!  

DSC_5493Een fraai coulisselandschap, rustige wegen en veel vertier zijn de kenmerken voor de Internationale Fiets4daagse Winterswijk. In deze editie van dit fietsfestijn zijn de organisatoren er weer in geslaagd het Nationaal Landschapspark Winterswijk als decor te gebruiken voor vier dagen fietsplezier over de afstanden van 25-, 40- of 60 kilometer. De langere tochten gaan niet alleen door het buitengebied van Winterswijk, maar ook naar de buurtgemeenten en het Duitse grensgebied; dit laatste geeft de Fiets4daagse een internationaal tintje! De routes worden duidelijk uitgepijld, daarnaast ontvangen de deelnemers een uitgebreide routebeschrijving met informatie over het gebied.

Nevenactiviteiten  

Kenmerkend voor de Fiets4daagse Winterswijk zijn de vele nevenactiviteiten zoals muziek, zang en folkloristische optredens. Ook bij het eindpunt is er iedere dag vertier en kunnen de fietsers nog even gezellig “nafietsen”. De dagelijkse stempelposten zijn gesitueerd bij horeca-gelegenheden, alwaar een drankje en een hapje genuttigd kunnen worden. Voor de deelnemers met een 4 dagenkaart die minimaal 3 dagen hebben meegefietst en de benodigde stempels hebben verzameld, ligt na afloop een fraaie gratis herinneringsmedaille klaar, daarnaast dingen zij mee in een grote gratis verloting met prachtige prijzen. Bij de start en onderweg zijn er serviceposten en oplaadpunten voor fietsers met elektrische ondersteuning.

Vertrek- eindpunt                                                                                                                Pijlen1

Net als in vorige edities is de start en finish van de 4daagse bij sportcomplex ’t Huitinkveld aan de Bataafseweg 2a, postcode 7101 PA in Winterswijk. Deze locatie staat vanaf de invalswegen door gele borden met zwarte pijlen aangegeven, bij de start is volop parkeergelegenheid.

Aanmelden

U kunt zich voorinschrijven via onze website  www.fiets4daagsewinterswijk.nl  tabblad: Aanmelden De inschrijving is pas definitief wanneer het deelnamebedrag is overgemaakt op banknummer NL86 RABO 0143 2585 83 t.n.v. Stichting WFevenementen. U ontvangt na betaling een bevestiging. Een 4-dagenkaart kost € 12,00 bij voorinschrijving, bij het startpunt € 14,00. Dagkaarten zijn uitsluitend bij het startpunt verkrijgbaar voor € 4,00.

Overnachtingsmogelijkheden

Diverse campings, hotels, B&B ’s en vakantiehuizen bieden tijdens de Fiets4daagse speciale 4-daagse arrangementen aan. Zie hiervoor op onze site www.fiets4daagsewinterswijk.nl/arrangementen en www.fiets4daagsewinterswijk.nl/overnachten. Ook kunt u de website van VVV Winterswijk raadplegen zie; www.100procentwinterswijk.nl

Andere WFevenementen  

In 2021 staan ook de volgende evenementen gepland:

Op ( datum ovb ) zondag 9 mei 2021 de Naobertocht en op zondag 5 september 2021 de WF-Hamaland wandel- en fietstochten.  Bekijk alle evenementen hier >> 

Nominaties 2020

Wij, als wandel- en fietsorganisatie, willen onderstaande graag onder uw aandacht brengen!

Winterswijk was in 202o genomineerd als Wandelgemeente door het wandelplatvorm tevoetonline.nl samen met 2 andere gemeentes op basis van wandelvriendelijkheid. Om uw keuze te bepalen en hopelijk Winterswijk te steunen heeft u kunnen stemmen via internet voetonline.nl om Winterswijk tot winnaar 2020 te kiezen. Bij de einduitslag bleek de keuze gevallen te zijn op Winterswijk die samen met Berg en Dal en Westerwolde gekozen is tot mooiste wandelgemeente van Nederland.

Tip, hierboven staat de verwijzing naar de Fiets- en Wandeltochten in 2021 waarbij u een uitgepijlde tocht kunt fietsen van 40-60 km of wandelen van 15- en 20 km. (zie onder tabblad WFevenementen).

P.s Winterswijk heeft bij de verkiezing “Fietsgemeenten” de eerste prijs gewonnen in de categorie  ” kleine fietsgemeenten “. Proficiat hiermee.