WFevenementen

Wie zijn wij?
De stichting WFevenementen is in 2014 opgericht met als doelstelling het organiseren van recreatieve wandel- en fietsevenementen in de gemeente Winterswijk en omstreken. Deze evenementen zijn in principe voor iedereen toegankelijk.
De grote Internationale Fiets4daagse Winterswijk is momenteel het grootste evenement, daarnaast zijn er thematochten voor wandelaars en fietsers.
Het merendeel van de organisatoren en haar medewerkers hebben al decennia ervaring met het organiseren van sportieve evenementen, daarnaast zijn de meesten zelf ook  actieve wandelaars en fietsers. De stichting is lid van de Nederlandse Toer Fiets Unie.

Uitvoering:
Alle tochten van WFevenementen worden nauwkeurig aangegeven met behulp van pijlen, daarnaast ontvangen de deelnemers een uitgebreide routebeschrijving. Regelmatig zijn er stempel- en pauzeplaatsen bij horecabedrijven, alwaar de deelnemers plaats kunnen nemen voor een hapje of een drankje. Over het algemeen gaan de routes over rustige wegen, zandwegen en bospaden: drukke wegen worden indien mogelijk gemeden. Regelmatig wordt tijdens de tochten de landsgrens overschreden, de deelnemers dienen derhalve ten allen tijde een geldig identiteitsbewijs bij zich te hebben. De routes voeren grotendeels over openbare wegen, alwaar de normaal geldende verkeersregels van toepassing zijn!

Start en Finish:
Normaliter zijn start en finish op dezelfde locatie, zie hiervoor de beschrijving van de evenementen. Nabij deze locaties is volop parkeergelegenheid, dit wordt met duidelijke borden aangegeven. Voor automobilisten met een navigatiesysteem staat de postcode van het startpunt aangegeven.